Sign In

Министар Соња Давидовић посјетила је Творницу обуће "Бема"

Објављено:

Министар породице омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић упознала се данас о процесу и условима рада Фабрике обуће "Бема" у Бањалуци, те изразила задовољство што је ово предузеће примјер одговорног пословања.

Соња Давидовић, која је овом приликом разговарала са директором Фабрике "Бема" Маринком Умићевићем, истакла је значај овог предузећа, јер запошљава много жена и представља извор финансирања бројних породица.

"Руководство овог предузећа води рачуна о својим радницима, а велики значај има и акција коју су организовали прије неколико дана у вези са обезбјеђивањем бесплатних уџбеника за ученике основних и средњих школа", рекла је  министар Соња Давидовић.

Она је подсјетила и да ресорно министарство издваја знатна средства у сврху набавке бесплатних уџбеника за одличне основце из вишечланих породица, те да подржава и привредне субјекте и локалне заједнице који настоје да пруже подршку родитељима.

Умићевић је рекао да ово предузеће запошљава 1.200 радника, од којих око 900 младих, те изразио наду да ће се наћи начин да ресорно министарство обезбиједи субвенције за стамбене кредите и младима који раде у Фабрици.

Он је навео да ниједан радник "Беме" није отпуштен у ванредним околностима у вези са вирусом корона, иако је за 20 одсто смањена наруџба купаца.
"Трудимо се и радимо, Влада Српске нам је много помогла са уплатом минималних плата и доприноса за април, јер би без те помоћи били приморани да отпустимо одређени број радника“, рекао је Умићевић.

Он сматра да би Влада Српске могла пружити подршку у области производње обуће тако што би полицајцима, докторима и радницима других јавних предузећа наручила обуће за зиму код домаћих произвођача.

"На тај начин би се подржала домаћа производња, али и сачувала радна мјеста у вријеме кризе, која је утицала на све сфере живота“, рекао је Умићевић.

Он је додао да је једна од тема разговора са министром Соњом Давидовић и спорт, те да га као предсједника Рукометног савеза занима и подршка за ову област.
.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.