Sign In

Награђени најбољи волонтери у Републици Српској

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, изјавила је да ће ресорно министарство и власти Српске наставити да подржавају волонтирање у Републици и награђују најбоље у тој области.

Давидовићева је истакла да волонтери, поготово млади, заслужују сваку врсту подршке, јер користећи своје слободно вријеме и ресурсе помажу грађанима којима је то најпотребније.

"Ови људи показују изузетну емпатију и хуманост", рекла је Давидовићева на централној манифестацији обиљежавања Међународног дана волонтера у бањалучком Дому омладине.

На овом скупу додијељене су републичке награде за волонтирање најбољим појединцима у овој области и најбољем организатору волонтирања у Српској за 2022. годину.

Давидовићева је истакла да је републичка награда највеће признање које дођељује ресорно министарство када је ријеч о волонтирању, те прецизирала да је и ове године додијељено пет појединачних награда и једна за организацију чији је примарни циљ волонтирање.

"Велика част је добијање ове награде за најбоље волонтерско удружење", рекла је предсједник бањалучког Удружења грађана "Вaг-вaг", Анђела Шпановић додајући да се њена организација, између осталог, волонтерски бави заштитом и спашавањем животиња.

Награде су добили Растко Вучић из Бањалуке, Рада Kичић из Челинца, Ирина Kљајчин из Српца, Михајло Пашић из Лакташа и Срђан Шобот из Приједора. Они су изразили задовољство наградама, те позвали и остале да волонтирајуПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.