Sign In

ОМЛАДИНСКА ПОЛИТИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА УВИДУ ЈАВНОСТИ

Објављено:

Министарство породице, омладине и спорта обавјештава јавност да је документ „ Омладинска политика Републике Српске од 2022.до 2026. године“ доступан јавности на сајту www.vladars.net  Министарства  Министарство породице, омладине и спорта  Документи  Омладинска политика Републике Српске  и да ће у вези са овим документом бити организоване јавне консултације.

Документ је изађен у сврху подршке младима, првенствено стварању услова за њихов одржив останак и ријеч је о четвртој петогодишњој стратегији за младе, која се реализује у континуитету од 2006. године. Изради документа претходила је свеобухватна анализа имплементације претходне стратегије, кроз анкетно истраживање ставова младих у Српској, њиховог опажања друштвеног окружења, те идеје о могућим рјешењима за неке од перципираних проблема.

Нацрт Омладинске политике Републике Српске су израдили Радна група за израду и Радна група за подршку изради Омладинске политике Републике Српске, које чини 70 представника ресорно надлежних институција,  јавних установа, удружења грађана и омладинских организација и стручњака за поједине области, а примјењујући начела система стратешког планирања и управљања развојем у Републици Српској.

Сам процес израде документа подржан је путем пројекта EU4CS (EU for Civil Society), те програма задржавања младих у БиХ „Општа мобилизација“ који финансира делегација ЕУ у БиХ, као и од стране Међународне организације за миграције (IOM).

Позивамо заинтересоване грађане и организације да се упознају са нацртом „Омладинске политике Републике Српске од 2022. до 2026. године“ те да се до 30.8. 2022. пријаве на мејл d.jovovic@mpos.vladars.net и доставе контакт податке, уколико су заинтересовани за присуство јавним консултацијама, како би на вријеме били обавијештени о мјесту и времену одржавања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.