Sign In

Соња Давидовић отворила 24. Сусрете младих Републике Српске у Требињу

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је  у Требињу манифестацију "Сусрети младих" која је окупила око 200 младих из Српске и региона.

Соња Давидовић је прије отварања манифестације у амфитеатру Херцеговачке Грачанице рекла новинарима да се ови "Сусрети младих" организују у сарадњи са Омладинским савјетом Републике Српске.

Она је додала да је ресорно министарство уз два јавна универзитета припремило презентације информативно-едукативног карактера.
"Презентоваћемо Нацрт омладинске политике као кључног и јединог документа који се бави перспективом младих у будућности", рекла је Соња Давидовић.
Она је подсјетила на бројне пројекте које ово министарство реализује с циљем побољшања положаја младих, истичући да су неки од њих субвенције за стамбене кредите за младе брачне парове.
"То њима представља олакшицу када је ријеч о враћању рате кредита, знају да Република стоји иза њих", рекла је Соња Давидовић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да ће млади, а посебно они који су први пут у Требињу, имати прилику да виде све што краси овај град.

"Град подржава годинама ову манифестацију. Сматрамо да млади треба да примијене све што знају, али и да послушају старије са много више искуства. Управо ће на овој манифестацији бити много нових идеја које ћемо ми у Требињу и у Републици Српској примијенити", рекао је Ћурић.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Младен Пљевчевић рекао је новинарима да ће учесници у наредних пет дана имати прилику да посјете туристичке потенцијале Требиња и да уживају у природним љепотама, да присуствују едукативним радионицама, те учествују у културном и забавном програму.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.