Sign In

Позив волонтерима

Објављено:

Министарство породице, омладине и спорта позива све волонтере који могу и желе да помогну својим суграђанима да покажу солидарност али и одговорност, као и много пута до сада, и да се јаве надлежним институцијама како би испоштовали све превентивне мјере с циљем заштите здравља самих волонтера али и оних којима помажу.

Волонтери су наши суграђани који несебично помажу онда када је помоћ најпотребнија и знајући колика је жеља да се помогне апелујемо да не предузимају самоиницијативно никакве активности. Позивамо на опрез и поштовање свих инструкција надлежних институција јер су они којима је помоћ најпотребнија ризична група у ситуацији када постоји опасност од ширења корона вируса и не желимо да их, било каквим несмотреним потезом, доведемо у опасност.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске расписала је јавни позив за ангажовање волонтера према исказаним потребама за доставу хране и лијекова лицима старијом од 60 година док траје опасност од корона вируса.  Сви заинтересовани могу се јавити на позив да помогну с јасно преузетим упутствима за помоћ.

Циљ ових активности је да се помогне суграђанима који су потенцијално најугроженији уколико дођу у контакт са вирусом и зато још једном апелујемо на дисциплину и поштовање прописа како бисмо помогли онима којима је помоћ потребна, а истовремено избјегли могућност ширења вируса.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.