Sign In

Обрађено више од половине захтјева за подстицаје привредницима

Објављено:

У оквиру усвојених мјера за ублажавање штетних посљедица вируса корона на привредне субјекте у Републици Српској, Министарство привреде и предузетништва Српске до сада је обрадило више од половине од укупно 501 захтјева привредних субјеката за подстицаје за повећање плата, те их је упутило Пореској управи Српске на обраду.


- До краја дана службе Министарства привреде и предузетништва обрадиће све преостале захтјеве и прослиједити их Пореској управи Српске на даље поступање - саопштено је из овог министарства.

Према подацима којима располаже Министарство, Пореска управа Српске до сада је обрадила дио примљених захтјева, а у складу са капацитетима Управе очекује се да обрада свих захтјева буде завршена у наредна два дана.

Законом о подстицајима у привреди Републике Српске дефинисано је да привредни субјекти захтјеве за подстицај по овом основу достављају у року од 60 дана по завршетку обрачунског периода.

Имајући у виду да је први обрачунски период од ступања на снагу овог закона јул-децембар 2019. године, привредни субјекти имали су рок до краја фебруара ове године да поднесу захтјеве за додјелу подстицаја по основу повећања плата радника.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.