Sign In

Одржане посљедње двије обуке за предузетнице у првом циклусу

Објављено:

Први циклус обука у оквиру пројекта „Јачање конкурентности привредних субјеката које воде предузетнице у Републици Српској", који проводи Министарство привреде и предузетништва у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, завршен је обукама на теме „Дигитална трансформација" и „Управљање иновацијама и развој новог производа".  

Обука намијењена садашњим и будућим предузетницама на тему "Дигитална трансформација", одржана је online, 19.05.2021. године. Предавач је била Жељка Гајић, едукатор из области дигиталног маркетинга и дигиталне трансформације. Обуци је присуствовало 30 учесница. Прије саме едукације сви полазници добили су улазну анкету, коју су попунили, а која је служила као полазна основа за прилагођавање нивоа обуке. Програм је био прилагођен почетном и средњем нивоу, а обухватио је алате дигиталне трансформације унутар организације (Gmail, G Calendar, Google Drive, G Meets, Trello), као и алате за екстерну комуникацију и наступ на друштвеним мрежама (Community Management, стратегије наступа на друштвеним мрежама).

Кроз обуку на тему „Управљање иновацијама и развој новог производа" 20 учесница је водио Тарик Кадриспахић, директор и консултант у предузећу „Targer E&C", и његови гости, Бењамин Дураковић и Адван Беговић, такође online, у сриједу, 26.05.2021. године. Циљ обуке је био да се  научи стратешка поставка иновирања унутар предузећа, изради процес иновирања те освијести важност стварања организационе културе за убрзање иновативности. Предавач и гости су пренијели важност развоја властитих производа, иновација и брендова, односно вриједности која се испоручује крајњем потрошачу.

Подсјећамо да се поменути пројекат одвија кроз споразум са Гендер центром Републике Српске, уз подршку FIGAP II програма, финансираног од Краљевине Шведске путем развојне агенције SIDA.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.