Sign In

Конференција „EUacquis 2020“ 04.02.2020. године

Објављено:

​​

Конференција „EUacquis 2020" одржана је у Бањој Луци дана 04.02.2020. године у форми четири теме панел дискусије, и то: „Хармонизација права Рeпублике Српске и Босне и Херцеговине са правом Европске уније и функционисање механизма координације – стање, изазови и перспективе", „Хармонизација права привредних друштава Републике Српске са правом Европске уније", „Хармонизација права заштите потрошача Републике Српске и Босне и Херцеговине са правом Европске уније", „Хармонизација правног оквира јавних набавки у Босни и Херцеговини са правом Европске уније".

 В.д. секретара Министарства привреде и предузетништва Републике Српске Јелена Шљокавица учествовала је као панелиста друге панел дискусије на тему „Хармонизација права привредних друштава Републике Српске са правом Европске уније" .

Циљ конференције је повезивање научне и стручне заједнице у Републици Српској и Босни и Херцеговини, размјена знања, мишљења и искуства, те покретање јавне дискусије о правним питањима од значаја за процес интеграције Босне и Херцеговине у Европску унију, а нарочито о питањима у вези са усклађивањем домаћег права привредних друштава, права заштите потрошача и правног оквира јавних набавки са правном тековином Европске уније.

Конференција је једна од активности које се реализују у оквиру пројекта Правног факултета "Хармонизација права Републике Српске и Босне и Херцеговине са правом Европске уније" који је подржан од стране Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске и Града Бања Лука.

На Конференцији су учествовали стручњаци из области европских интеграција, правосуђа, права привредних друштава, заштите потрошача и јавних набавки.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.