Sign In

Министар Петричевић у радној посјети Зворнику

Објављено:

​​​​

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић са својим сарадницма одржао je радни састанак са градоначелником Зворника, Зораном Стевановићем, гдје се разговарало  о улагању и развоју ове локалне заједнице.

У оквиру радне посјете граду Зворник министар Петричевић  је посјетио привредне субјекте  „Обућа" д.о.о. Зворник  који се бави производњом обуће и „Генекс" д.о.о. из области дрвне индустрије.​

Министар Петричевић је рекао да ресорно министарство и Влада Републике Српске подржавају развој сваке локалне заједнице у смислу да се омогуће јефтинија финансијска средства за набавку нових технологија и проширење сваког привредног друштва које има потребу за тим, истичући да ће бити настављено са подстицајима који ће ове године бити дупло већи у односу на прошлу годину.

Петричевић је нагласио да је жеља да се привредници на тај начин усмјере да улажу у развој како би задржали и повећали конкурентност и продуктивност, а самим тим обезбједили и тржиште.

Стевановић је изразио захвалност Министарству привреде и предузетништва за одобрене подстицаје за зворничка предузећа, као и за чињеницу да је препознато да треба подстицати оне инвеститоре који улажу у нове технологије како би били конкурентни са предузећима из региона и шире.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.