Sign In

Министар Петричевић на потписивању првог комерцијалног уговора иземеђу привредног друштва „Космос“а.д. Бањалука и делегације руског концерна „Радио електронске технологије“ (КРЕТ) из Москве

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је у Бањалуци свечаном потписивању Уговора о пословно- техничкој сарадњи између привредног друштва „Космос"а.д. Бањалука и делегације руског концерна „Радио електронске технологије" (КРЕТ) из Москве који подразумјева набавку и дистрибуцију филтера за пречишћавање ваздуха.

Министар Петричевић је истакао значај могуће производње филтера за пречишћавање ваздуха, која има велики значај за предузеће "Космос", како због комерцијалне оправданости, тако и у погледу проширења сарадње Српске и Русије.

"Очекујем да ће након тестне фазе од петнаестак дана бити потписани и комерцијални уговори, који ће обезбиједити заједнички наступ компанија КРЕТ и  „Космос" како на домаћем, тако и на европском тржишту", рекао је Петричевић.

Директор Космоса Душан Вјештица је истакао да ће сви филтери бити кориштени у медицинској, фармацеутској, прехрамбеној и другим индустријама, те нагласио да овај уговор означава почетак партнерства „Космос-а" са свјетски познатом компанијом, која има брендирани производ у области пречишћавања ваздуха и елиминације свих штетних честица, бактерија и вируса.

Замјеник генералног директора КРЕТ-а Александар Митјушкин је изразио задовољство што је за врло кратко вријеме дошло до реализације пилот пројекта,те истакао да је ово један од најважнијих догађаја у оквиру пројекта.

 

 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.