Sign In

Министар Петричевић у радној посјети општини Станари

Објављено:

​​​​​​​

 Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је радни састанак са начелником општине Станари, Душаном Панићем и његовим сарадницима, гдје се разговарало о локалним привредним потенцијалима и могућностима сарадње за стране инвеститоре.

Министар Петричевић је  рекао да ће Министарство привреде и предузетништва Републике Српске у овој години израдити закон о слободним зонама, ослањајући се на примјере добре праксе земаља у региону у настојању да Српска постане атрактивна за старне улагаче, те нагласио да Станари имају формирану слободну зону по принципу кључ у руке.

 Он је истакао да ће у  четвртак присуствовати презентацији једне од најбољих слободних зона у Европи - зоне Пирот, на коју ће бити позвани сви начелници локалних самоуправа из Републике Српске, нагласивши да су слободне зоне са повољним условима добар начин да се инвестира на подручје Српске, додавши да страни инвеститори имају исте услове као и домаћи.

Начелник општине Станари Душан Панић најавио је да ће од прољећа бити у функцији с​​лободна​ зона "Драгаловци" са три хале, на површини од око 5.000 метара квадратних, а чија је изградња процијењена на око 2.750.000 КМ.

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.