Sign In

Министар Петричевић у Теслићу

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је данас општину Теслић, гдје је разговарао са начелником општине Миланом Миличевићем, којег је упознао са актуелним пројектима министарства, а тичу се подстицаја за набавку нових технологија у привреди.

„Аплицирало је више од 500 привредних субјеката који обухватају око 14.500 радника и то је нешто што је сигурно добро за привреду", рекао је Петричевић након састанка на којем се разговарало о привредној перспективи ове локалне заједнице.

Петричевић је навео да ће кроз пројекат подстицаја бити извршен поврат средстава привредним субјектима, а радницима повећане плате, док се, са друге стране, отвара могућност да и они који су били скептични, повећају плате и задрже раднике.

Министар је истакао да се у Републици Српској ради на изради закона о пословним зонама, који ће бити интересантан локалним заједницама, те подсјетио на недавно одржану конференцију на коју су били позвани сви начелници и гдје су им презентоване погодности таквог законског рјешења.

Миличевић је изјавио да су општини Теслић у фокусу подстицаји за запошљавање, за стартап пројекте и набавку нових технологија и оцијенио да је разговор био конструктиван, а одржан је са циљем побољшања привредног амбијента.

„У Теслићу, осим традиционалних индустријских грана, у перспективи је и развој нових технологија, од којих неке већ постоје и препознате су као будућност општине", нагласио је Миличевић.

У оквиру посјете Теслићу, министар Петричевић је обишао локалне привредне субјекте „Зрак – ДКС" д.о.о. Теслић и „Антена – НЕТ" д.о.о. Теслић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.