Sign In

Министар Петричевић одржао радни састанак са представницима Удружења младих економиста Републике Српске (УМЕК)

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић разговарао је данас у просторијама министарства са представницима Удружења младих економиста Републике Српске (УМЕК) које предводи предсједник удружења Горан Вучић.

 Чланови УМЕК-а су представили своје активности у оквиру пројекта „Купуј домаће – улажи у Српску" који се спроводи већ више од двије године. Најзначајнији догађај пројекта је, сада већ традиционални, Фестивал домаћих производа на којем ће се у септембру ове године окупити око 90 излагача из свих крајева Републике Српске и представити производе из различитих привредних грана.

Министар Петричевић  је истакао  да министарство, иако располаже скромним  буџетом, чини све како би подржало промоцију наше привреде и домаће производе учинило конкурентним и препознатљивим на домаћем тржишту. „Пројекат „Купуј домаће – улажи у Српску" је  одличан начин да се у јавности подигне свијест о значају куповине домаћих производа и колики утицај она има на цјелокупну економску ситуацију у Републици Српској.

Пројекте као што је овај и младе људе који доприносе промоцији добрих примјера у пракси требају подржати локалне заједнице, републичке институције и међународне организације", додао је он и изразио увјерење да ће активности младих економиста допринијети јачању свијести грађана о предностима куповине домаћих прозвода.

 Предсједник удружења Горан Вучић је изразио захвалност и нагласио да је један од њихових основних циљева промоција домаће привреде и економски напредак како би млади људи остали у Републици Српкој и своје пословне идеје реализовали на нашем тржишту. Нагласио је да промоција домаћих производа треба бити задатак свих нас како би се привредни потенцијал подигао на виши ниво и очувала домаћа привреда. 

 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.