Sign In

Помоћник министра Велимир Андрић одржао састанке са представницима дрвопрерађивачке индустрије и индустрије текстила, коже и обуће

Објављено:

Помоћник министра у ресору за привредни развој у министарству привреде и предузетништва Републике Српске Велимир Андрић је са својим сарадницима одржао данас у Бањој Луци одвојене састанке са представницима дрвопрерађивачке индустрије и индустрије текстила, коже и обуће. Теме радних састанака су биле узроци пада индустријске производње са акцентом на дрвопрерађивачку, те индустрију текстила, коже и обуће, затим  изазови и потешкоће у пословању са којима се суочавају произвођачи у наведеним индустријама, те приједлози мјера за отклањање потешкоћа.

Учесници састанака су изнијели своја мишљења, сугестије и приједлоге за мјере унапређења пословања у оквиру надлежности Министарства привреде и предузетништва. Помоћник министра Велимир Андрић је нагласио да ће Министарство привреде и предузетништва учинити све што је потребно како би се предложене мјере у што скоријем року уврстиле у приоритет рада Владе.

Помоћник министра је учеснике упознао са мјерама које већ постоје, а то су подстицаји у привреди за увођење нових технологија, подстицаји у привреди за повећање плате радника, те кредитне линије за набавку нових технологија, које министарство припрема са Инвестиционо развојном банком Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.