Sign In

Помоћник министра из ресора за мала и средња предузећа на конференцији под називом “Успостављање иновативног еко система фокусираног на унапређење инвестиција и јачање конкурентности МСП” у Бањалуци

Објављено:

Помоћник министра из ресора за  мала и средња предузећа у Министарству привреде и предузетништва Републике Српске Зоран Савић присуствовао је данас у оквиру међународног пројекта „Shipmentt" конференцији под називом "Успостављање иновативног еко система фокусираног на унапређење инвестиција и јачање конкурентности МСП" у Бањалуци.

Конференцију је организовала Привредна комора Републике Српске у циљу јачања и изласка домаћих предузећа на инострано тржиште у сарадњи са предузећима из других земаља.

Током конференције одржане су двије  панел дискусије на тему "Интернационализација" и „Заштита животне средине", а представљени су и неки од доступних грант средстава намијењених домаћим привредницима.

Помоћник министра за развој малих и средњих предузећа Републике Српске Зоран Савић рекао је да Министарство привреде и предузетништва Републике Српске у оквиру подршке привреди свој фокус даје и на зелену економију, претежно на мала и средња предузећа. „Битно је дати фокус на иновације, нове технологије и заштиту животне срдине, што је опредјељење и овог министарства, а надам се и привреде Српске", додао је Савић

Директор Привредне коморе РепубликеСрпске Перо Ћорић навео је да је највише је потребно да се потенцира однос привреде у цјелини са научно-истраживачким организацијама.

„Кроз наше студијске посјете, прије свега Италији и Шпанији, сагледали смо како предузећа из тих земаља сарађују са високошколским и научно-истраживачким организацијама и желимо овом конференцијом да покажемо како да та њихова искуства овде пренесемо", додао је Ћорић.

Конференцији су осим представника Владе Републике Српске и локалних заједница, присуствовали бројни привредници и представници домаћих и међународних институција и организација.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.