Sign In

Подршка привредницима са тешкоћама у пословању

Објављено:

Начелник Одјељења за развој малих и средњих предузећа и предузетништва у Министаратву привреде и предузетништва Српске Милка Латинчић учествовала је данас на конференцији за медије у Развојној агенцији Републике Српске у Бањалуци, на којој су представљени резултати пројекта „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање друге шансе предузетницима у Дунавској регији".

Милка Латинчић је навела је да је министарство придружени партнер у пројекту заједно са Развојном агенцијом Републике Српске, изразивши наду да ће он још више заживјети. Према њеним ријечима, добро је да привредници, који имају проблеме у пословању знају да је ово права адреса и да ће добити подршку.

„На овим модулима смо добили европска искуства у вези са пројектима који се тичу раног упозорења, гдје се предузетницима који имају проблеме, анализирају њихови пословни резултати и нуди им се подршка и нова прилика", рекла је она и додала да ће министарство у новом стратешком документу на којем ради заједно са Развојном агенцијом Републике Српске и другим партнерима имати посебан програм за предузетнике друге шансе.

Руководилац Одјељења за стратешко планирање развоја малих и средњих предузећа и предузетништва у Развојној агенцији Републике Српске Марица Перић рекла је да је у оквиру пројекта развијен посебан програм подршке предузетницима са потешкоћама у пословању у чијем је креирању учествовало свих 17 партнерских организација и институција из 11 земаља Дунавске регије.

Пројекат „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање друге шансе предузетницима у Дунавској регији", у којем Мниистарство привреде и предузетништва Српске учествује као придружени партнер, суфинасира ЕУ из фондова ЕРФД, ИПА и ЕНИ у оквиру Дунавског транснационалног програма.

Предузетник Драган Зељковић, који се бави графичким дизајном, рекао је да му је као почетнику у бизнису овај програм много помогао, додавши да ће му ова искуства помоћи и у даљем развоју сопственог бизниса.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.