Sign In

Петричевић учесник конференције „Интернационализација-бизнис рестарт" у Требињу

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић учествује на дводневној конференцији „Интернационализација-бизнис рестарт" о јачању интелектуалног власништва и трансферу технологија у области зелене мобилности, која се у организацији Привредне коморе Републике Српске одржава у Требињу.

Петричевић је у поздравном говору на отварању конференције рекао да је ситуација са вирусом корона показала да је могућност трансфорамције кључна за опстанак компанија, те додао да је новонастала ситуција још једном потврдила тезу о важности домаће производње.

Он је нагласио да Министарство ради на новом сету мјера које ће бити доступне привреди како би што прије изашла из кризе узроковане пандемијом и додао да је Влада одговорно поступила након појаве вируса корона и правовремено донијела сет мјера за подршку пословној заједници за март, април и мај.

Фокус конференције је на иновативним рјешењима и заштити интелектуалног власништва, а првог дана је одржано предавање за привреднике о теми почетка пословања.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.