Sign In

Петричевић са представницима Занатско-предузетничке коморе

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је данас састанак с представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске, које је предводио директор Јовица Братић.

Петричевић је с представницима предузетника и занатлија разговарао о пословним изазовима с којима се суочавају у вријеме пандемије, те нагласио да ће наставити уважавати њихове приједлоге и подржати конркретне приједлоге.

Министар Петричевић је поручио да ће као надлежно мининстарство учествовати у креирању нових мјера и иницирању измјена одређених постојећих регулатива које имају за циљ растерећење пословања предузетничког сектора до крај године.

Петричевић је истакао да су ради правовремене реакције Владе Републике Српске након појаве вируса корона на овим просторима, као и разумијевању пословне и предузетничке заједнице, сачувана многа радна мјеста.

Он је подсјетио да се министарству обратило готово 2000 предузетника са захтјевима за исплату пореза и доприноса за мај, које је министарство обрадило и упутило на даље поступање.

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Јован Братић је упознао министра са актуелним проблемима с којима се самостални предузетници сусрећу као и неопходности да се обезбиједи стабилност приватног сектора до краја године.

Братић је рекао да је за наставак пословања неопходан наставак подршке Владе, али и локалних заједница, кроз различите субвенције и олакшице, те нагласио да су веома задовоњни са сарадњом коју су у досадашњем периоду имали са Министарством привреде и предузетништва.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.