Sign In

Петричeвић посјетиo компанију „Зрнић Монт"

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је да је улагање у нове технологије и развијање производних капацитета прерађивачке индустрије нешто на чему ће ресорно министарство заједно са Владом Српске радити и у наредној години.


"Министарство подржава све привредне субјекте који су у вријеме пандемије вируса корона очували радну снагу и запослили нове раднике, те набавили нове технологије што има за циљ како повећање продуктивности у периоду пред нама, тако и развој тих привредних субјеката", рекао је новинарима Петричевић, који је у мјесту Гламочани, општина Лакташи, посјетио производне погоне фирме "Зрнић монт".

Он је нагласио да је овај привредни субјект у претходном периоду набавио нове технологије и поднио захтјев за остваривање права која се исплаћују путем Компензациног фонда, које спроводи Министарство привреде и предузетништва, а, с друге стране, корисник је подстицаја на повећање плата у претходна два обрачунска периода.

"Оно што је опредјељење Владе Српске и Министарства је да и у наредној години наставимо овакав вид помоћи прерађивачкој индустрији и за те намјене је у буџету предвиђено четири милиона КМ", нагласио је Петричевић.

Он је истакао да ће привредници, уколико буду инвестирали у набавку нових технологија, бити у могућности да остваре права на подстицаје у идућој години.

"Кроз подстицај на повећање плата помогли смо привредницима да се изврши поврат средстава у том износу. С друге стране, нови обрачунски период почиње 1. јануара 2021. године и позивам привреднике да искористе ову законску могућност и да кроз повећање плата остваре субвенције које ће се исплаћивати у наредној години", навео је Петричевић.

Фирма "Зрнић монт" основана је као мала браварска радионица која је данас постала препознатљив произвођач ПВЦ и алуминујумске столарије, као и по изради фасада.

Представници ове фирме упознали су Петричевића о свом раду и увођењу нових технологија, те се захвалили Министарству и Влади Српске на интересовању и разумијевању када је ријеч о помоћи привреди током пандемије висуса корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.