Sign In

Петричевић одржао састанак са предсједником Подручне привредне коморе Бањалука

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић састао се данас са предсједником Подручне привредне коморе Бањалука Гораном Рачићем.

Петричевић је током састанка истакао да је Подручна привредна комора Бањалука, као и остали представници пословне заједнице Републике Српске, важан партнер у кризном периоду изазваном појавом вируса COVID-19.

Министар Петричевић је овом приликом истакао да ће у комуникацији са Министарством финансија, Инвестиционо-развојном банком и Пензијским резервним фондом радити на проналажењу најбољих рјешења за подршку привреди Републике Српске, као и да ће разговарати са представницима Европске банке за обнову и развој.

Горан Рачић је рекао да највећи дио привредних субјеката још увијек осјети посљедице кризе, али да постоје и они који успјешно одолијевају изазовима кризе и настављају са инвестиционим циклусима. Он је додао да су привредници заинтересовани за повољне кредитне линије из постојећих фондова и да се потреба за финансијском подршком највећим дијелом односи на обезбјеђивање репроматеријала.

Саговорници су оцијенили да су досадашње мјере подршке Владе Републике Српске привредним субјектима дале позитивне ефекте када је ријеч о очувању радних мјеста, као и да је пандемија показала важност субституције увоза јачањем домаћих капацитета.

Такође, на састанку је изражено задовољство што постоји велика заинтересованост Републике Србије за инвестиције у Републику Српску и партнерске односе са домаћим компанијама, те да ће се у наредном периоду радити на успостављању сарадње у области намјенске индустрије.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.