Sign In

Утврђена ранг листа привредних субјеката за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона

Објављено:

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске је у складу са Уредбом о поступку додјеле средстава привредним субјектима за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона („Службени гласник Републике Српске", број 102/20) окончало поступак по Јавном позиву који је био расписан од 16.10. до 02.11.2020. године.

Средства су намијењена привредним субјектима ради санирања потешкоћа у пословању изазваних пандемијом вируса корона, односно за подршку при реализацији инвестиционих пројеката привредних субјеката чија је претежна дјелатност из области прописаних чланом 11. став 1. тачка 2. Уредбе.  

Предмет додјеле средстава био је пројекат привредног субјекта који се односи на набавку савремених технологија и опреме, односно увођење нове или значајно побољшане постојеће технологије или набавку нове или коришћене опреме која није старија од 12 година.

Средства за подршку при реализацији инвестиционих пројеката су новчана средства Компензационог фонда Републике Српске. Укупан износ средстава по јавном позиву износи 2.000.000,00 КМ, а која су распоређена у два програма од којих је сваки износио по 1.000.000,00 КМ.

На јавни позив за додјелу средстава привредним субјектима за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона пријавила су се 138 привредна субјекта, од чега је једна пријава била неблаговремена.

Комисија је утврдила да су 94 привредна субјекта доставила пријаве које су благовремене, потпуне и допуштене, од чега је 45 привредних субјеката по првом програму, а 49 привредних субјекта по другом програму.

Од укупног броја пријава 43 привредна субјеката нису задовољили услове тражене јавним позивом, попут шифре дјелатности која није у складу са јавним позивом, недовољног броја радника, неизмирених пореских обавеза, предмета пројекта која није у складу са чланом 5. став 1. Уредбе, степеном реализације пројекта мањим од 30%, или непотпуном  документацијом и слично, док је један привредни субјект пријаву доставио неблаговремено.

Комисија је утврдила приједлог ранг листе са износима средстава по појединачном привредном субјекту, а  која је одобрена од стране Управног одбора Компензационог фонда Републике Српске.

Коначне ранг листе по оба одобрена програма доступне су у прилогу.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.