Sign In

Наставак обуке за примјену софтвера Регистра подстицаја

Објављено:

У циљу успостављања услова за имплементацију информационог система за регистар подстицаја у Републици Српској данас је, у организацији Миистарства привреде и предузетништва, настављена обука за примјену софтвера за јединице локалне самоуправе које гравитирају градовима Источно Сарајево и Требиње.

Како би апликација Регистра подстицаја постала функционална, предвиђена је обука запослених, која је реализована у двије фазе. У првој је обука била намијењена за именоване особе запослене у републичким органима управе, док је у другој фази завршена обука за запослене у јединицама локалне самоуправе.

Прва у низу локалних заједница у којој је организована обука била је регија Бање Луке, а након данашње обуке у Источном Сарајеву и Требињу, услиједиће и Град Бијељина што ће бити и уједно посљедња обука предвиђена за уторак 29. септембра.

Након обуке предвиђена је фаза у којој ће услиједити уношење података у базу од стране  давалаца подстицаја, а планирано је коначно пуштање у функцију регистра током наредног мјесеца.

Подсјетимо, Регистар подстицаја омогућиће преглед планираних, одобрених и реализованих средстава за подстицаје привреди Републике Српске, бољу координацију и размјену информација између институција које додјељују подстицаје, јавни увид у одобрена и додјељена средства за подстицаје, а биће омогућена квалитетна статистичка основа за потребе институција Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.