Sign In

Кампањом „Српска – Република могућности“ до нових инвестиција

Објављено:

Стратешко опредјељење Владе Републике Српске, упркос појави и ширењу вируса корона и проглашења пандемије, је стварање повољних услова за инвестиције као једну од кључних развојних политика.

Сходно томе, Министарство привреде и предузетништва је у претходном периоду покренуло неколико значајних активности које имају за циљ привлачење инвеститора за улагање у различите привредне секторе.

Као дио шире кампање реализовани су промотивни видео спот и пратећа брошура, редизајниран је веб сајт намијењен страним инвеститорима, те су осмишљени и креирани слоган, логотип и друга идејна рјешења који се користе у сврху промоције привредних потенцијала Републике Српске.

У циљу привлачења страних инвеститора и промоције пословног амбијента осмишљен је слоган „Српска – Република могућности" који истиче све потенцијале, инвестиционе могућности и компаративне предности за директне стране инвестиције у Републику Српску.

Промотивни видео спот под називом „Српска – Република могућности", приказује најзначајније карактеристике Републике Српске, као и бројне предности за улагање међу којима су природни потенцијали, индустријски ресурси, географски положај и саобраћајна повезаност.

Видео спот, доступан на Јутјуб каналу Министарства привреде и предузетништва, је преведен на енглески, руски и њемачки jезик, те достављен свим представништвима Републике Српске у иностранству, како би се инвестициони потенцијали приближили страним инвеститорима, али и грађанима Републике Српске у дијаспори.

Видео спот прати и истоимена промотивна брошура у којој је у писаној форми и на илустрован начин представљена Република Српска, као и све погодности које се нуде инвеститорима. Брошура је преведена на енглески језик и руски језик, те је првенствено намијењена представљању Српске на сајмовима, привредним форумима и сличним догађајима у иностранству.

Интернет портал намијењен инвеститорима http://investsrpska.vladars.net/ је редизајниран и технички унапријеђен, те представља мјесто гдје је на једноставан начин могуће пронаћи тачне и правовремене информације о важећој правној легислативи, инвестиционим пројектима, секторима за улагање са највећим компаративним предностима, као и другим информацијама од значаја за потенцијалне инвеститоре.

Готово све активности финансиране су из донаторских средстава, а пројекат је највећим дијелом подржан од Међународне финансијске корпорације (IFC), чланице Групације Свјетске банке из Пројекта побољшања пословног окружења, који се реализује уз финансисјку подршку Амбасаде Велике Британије.

Представљање Републике Српске и промоција њених инвестиционих потенцијала је континуирана активност коју ће Министарство привреде и предузетништва, у сарадњи са другим министарствима Владе Републике Српске, реализовати и у будућности.

Промоција потенцијала Републике Српске за привлачење инвеститора биће од изузетног значаја у периоду након пандемије вируса корона, када ће се промотивна кампања интензивирати с обзирим да постоји реална могућност за повећан интерес инвеститора у простор југоистичне Европе.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.