Sign In

Представници Министарства привреде и предузетништва на Фестивалу домаћих производа

Објављено:

Представници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске присуствовали су у суботу, 10.10.2020. године, отварању Фестивала домаћих производа који се одржава у Тржном центру „Делта" у Бањој Луци.

Фестивал домаћих производа одржава се по трећи пут у организацији Удружења младих економиста Републике Српске (УМЕК), а у циљу промоције домаћих произвођача и производа и јачања њихове улоге и присуства на тржишту.

Овогодишњи фестивал се, због епидемиолошке ситуације и прописаних мјера заштите од ширења вируса корона, организује у другачијем концепту и трајању од досадашњих и биће реализован у два термина – два везана викенда у октобру, односно протеклог викенда (10. и 11. октобар) и наредног викенда (17. и 18. октобар).

Протеклог викенда своје производе представило је више од 40 домаћих произвођача, а посјетиоци фестивала имали су прилику да дегустирају бројне домаће производе, од млијечних и сухомеснатих производа до сокова и алкохолних пића из свих крајева Републике Српске.

Помоћник министра привреде и предузетништва Републике Српске Ивана Сандић Благојевић истакла је током посјете фестивалу да ово министарство даје стручну и финансијску подршку  пројектима који доприносе промоцији домаћих произвођача и производа, те да су овакви фестивали одличан начин да се у јавности подигне свијест о предностима које доноси куповина домаћих производа и колики утицај она има на цјелокупну економску ситуацију у Републици Српској.

Она је додала да се у министарству активно ради и на изради Закона о друштвеном предузетништву, који ће омогућити рањивим категоријама становништва да добију статус друштвеног предузећа, једноставније послују и у оквиру развоја друштвеног предузетништва постижу још боље резултате.

Улаз на трећи фестивал домаћих производа је бесплатан.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.