Sign In

Петричевић се састао са замјеником министра одбране БиХ у Сарајеву

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић састао се данас у Сарајеву са Мирком Околићем, замјеником министра одбране БиХ.

Састанку у Кабинету министра одбране присуствовали су и замјеник начелника Оружаних снага БиХ генерал мајор Гојко Кнежевић, Мурис Пало савјетник у Министарству одбране, док су у делагацији Министарства привреде и предузетништва били и Горан Ћосић, директор Републичке дирекција за промет наоружања и војне опреме и Момчило Новаковић, савјетник министра Петричевића.

Тема састанка била је сарадња између Министарства привреде, Министарства одбране БиХ и Републичке дирекције за промет наоружања и војне опреме у циљу процеса рјешавања питања вишка наоружања и муниције у БиХ.

Саговорници су се усагласили да ће и убудуће наставити са континуитетом оваквих састанака и сарадњом везано за ову тему, како би се уочени проблеми ријешили у наредном периоду.

Петричевић је овом приликом нагласио да је, осим питања контроле вишка старог наоружања, разговарано и о могућности већег ангажовања предузећа из Републике Српске у снабдијевању оружаних снага БиХ те евентуалном извозу услуга из области намјенске индустрије.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.