Sign In

Петричевић и Лукач потписали Споразум о подршци програму равноправности полова у области предузетништва

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и директорица Гендер Центра Владе Републике Српске Мирјана Лукач потписали су данас у Бањој Луци Споразум о подршци провођењу програма мјера ради постизања равноправности полова у области предузетништва. Споразумом је дефинисана реализација Програма „Јачање конкурентности привредних субјеката које воде предузетнице у Републици Српској" који је израдило министарство.

Укупна вриједност програма износи 33.360,00 КМ од чега је 30.000 КМ обезбјеђено из ФИГАП 2 програма који финансира Краљевина Шведска путем развојне агенције СИДА, а остатак средстава кроз редовне активности министарства.

У оквиру овог програма женама предузетницама биће омогућене опште и напредне едукације везане за пословање, те организација конференција за предузетнице.

Министар Петричевић и директорица Лукач су овом приликом нагласили значај провођења оваквих програма који омогућују унапређење знања власница бизниса и њихову промоцију, повезивање и умрежавање. Министар Петричевић је у име Министарства привреде и предузетништва изразио захвалност Влади Краљевине Шведске и Гендер центру за финансијску подршку.)
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.