Sign In

Петричевић: Задржати здраве привредне субјекте и очувати радна мјеста

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је у Пелагићеву да би министарство сљедеће седмице требало да распише јавни позив за привреднике из области прерађивачке индустрије, за шта је Влада Српске издвојила 2.000.000 КМ.

Петричевић је након данашњег састанка са начелником општине Пелагићево Симом Стакићем рекао новинарима да је циљ јавног позива унапређење пословања јавних субјеката како би превазишли посљедице пандемије.

Петричевић је истакао да ће свима који су у овој години улагали у набавку машина бити омогућено да кроз помоћ министарства дођу до уложених средстава и наставе своје одрживо пословање.

Он напомиње да су због пандемије поједини привредни субјекти изгубили тржишта због чега су преоријентисали своју производњу.

„Циљ нам је да задржимо што више здравих привредних субјеката и радну снагу. Све ове мјере Владе Републике Српске, које су биле у претходном периоду, усмјерене су на очување радних мјеста", наглашава Петричевић.

Он напомиње да је Влада Републике Српске издвојила 260.000 КМ за реализацију инфраструктурних пројеката у пословној зони на подручју општине Пелагићево, а који се односе на изградњу трафостанице и приступног пута.

„Велики дио привреде ЕУ, која се налази на Далеком истоку, жели да се пребаци на простор западног Балкана. Ми ту треба да тражимо своју шансу, јер је наша предност у односу на земље у региону близина ЕУ, најповољнија цијена електричне енергије, те бројне олакшице које нуди пословање унутар пословне зоне", навео је Петричевић.

Начелник општине Пелагићево Симо Стакић захвалио се министру Петричевићу за посјету и рекао да ће општина и даље бити на услузи својим привредницима.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.