Sign In

Министар привреде и предузетништва посјетио новоградске текстилне привредне субјекте

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача посјетили су новоградска текстилна предузећа „Сана Елвис" у Сводни и „Вастил" у Пољавницама.

Петричевић је током посјете рекао да је са директорима предузећа разговарao о пословању у условима пандемије вируса корона, односно како су се проблеми одразили на саме привредне субјекте.

Он је оцијенио да су послодавци задовљни мјерама Владе Републике Српске којима је обезбијеђена минимална плата радницима за април, као и порези и доприноси за март, те додао да управо због мјера Владе Републике Српске није дошло до отпуштања радника у већем броју.

Петричевић је истакао да су у току преговори са Привредном комором, Унијом удружења послодаваца и Занстско-предузетничком комором на доношењу сета мјера које ће се односити на помоћ привреди и ликвидност предузећа те навео да ће ускоро бити дефинисан обим помоћи и начин реализације средстава.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача је рекао да је пандемија вируса корона била здравствени, али и привредни изазов, јер је изазвала привредну и економску кризу. Он је истакао да је добро што Влада Српске размишља о судбини  предузећа и радника, као и што постоје субвенције, посебно за раднике у вријеме кад нису радили.

Дрљача је навео да очекује да ће мјере Владе Српске допринијети да у Српској ускоро буде једнак број заспослених у односу на период прије почетка пандемије вируса корона.

Директор предузећа „Вастил" Мирослав Станковић је рекао да у овом предузећу није било већих проблема захваљујући помоћи Владе Републике Српске у исплати априлских плата, док је директорица „Сана Елвис" Мира Лазић навела да очекује помоћ Владе за обавезе према радницима и за текућу ликвидност како би ово предузеће задржало постојећи број радника.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.