Sign In

Петричевић са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске

Објављено:

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић састао се данас са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске предвођене предсједником Сашом Тривићем.

Министар Петричевић нагласио је да је Влада Републике Српске предузела низ активности за помоћ привреди у борби против вируса корона и уложила велике напоре за очување сваког радног мјеста што потврђује разумијевање и повјерење послодаваца у интервнетне мјере Владе Републике Српске.

Он је подсјетио да економске мјере које се спроводе током протекла три мјесеца показују свој ефекат с обзиром да Република Српска процентуално има међу најмање отпуштених радника у региону, али и истакао да је потребно уложити додатне напоре како би се што спремније дочекао посткризни период.

Петричевић је навео да је ово наставак дијалога са представницима привредника и пословном заједницом, који је услиједио након стручне дискусије „Kако након короне?“ одржане протекле седмице у Бањалуци.

Тривић је министра Петричевића и сараднике још једном упознао са проблемима с којима се сусрећу привредни субјекти током пословања у вријеме короне, али изнио конкретне приједлоге Уније за стабилизацију привредног система Републике Српске.

Представници послодаваца су овом приликом поздравили напоре Министарства привреде и предузетништва, као и одлуке које Влада Српске доноси и спроводи с циљем помоћи привредним субјектима који су погођени штетним дјеловањем вируса корона.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.