Sign In

Министар

Објављено:

Mинистар привреде и предузетништва: Војин Митровић

Др Војин Митровић рођен је 27.4.1961. године у Доњем Броцу, а основну и средњу школу је завршио у Бијељини.

Диплому машинског инжењера стекао је 1984. године на Факултету техничких наука у Новом Саду. Магистарски рад одбранио је на Факултету техничких наука Нови Сад Универзитета у Новом Саду 1999. године, гдје је и докторирао 2007. године.

Посједује дугогодишње радно искуство у привреди, а на почетку професионалне каријере радио је на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Након дипломирања запошљава се као шеф Рачунског центра у „Агровојводина" Нови Сад, а затим је радио на пословима координатора у „Мајевица" Бијељина.

Од 1985. године био је запослен у „Младост" Бијељина, гдје је до 1991. године радио као шеф технологије и руководилац ЕРЦ-а.

Од 1992. године запослен као шеф Сектора организације и информатике у „Панафлекс" Бијељина. У периоду од 1992. до 1998. године преузима функцију директора „Октан промет" Бијељина, док је у периоду од 1998. до 2014. године био на позицији савјетника у истоименој компанији.

На општим изборима у Босни и Херцеговини 2014. године изабран је за посланика у Народној скупштини Републике Српске, а 2018. године је изабран за посланика у Парламентарној Скупштини БиХ.

До преузимања мандата министра привреде и предузетништва, од 2018. до 2022. године, обављао функцију министра транспорта и комуникација БиХ.

Живи у Бијељини, ожењен је и отац двоје дјеце.

По националности је Србин.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.