Sign In

Позив за учешћe у реализацији мјере рада у јавном интересу

Објављено:

Министарство правде у Влади Републике Српске обавјештава јавност да је расписало  Јавни позив за пријаву учешћа правних субјеката у реализацији мјере рада у јавном интересу а који је, поред наше интернет странице, објављен и у дневним новинама „Глас Српске".

Рад у јавном интересу је алтернативна врста кривичне санкције која се починиоцу кривичног дјела, по одлуци надлежног суда, може изрећи у ситуацијама када, на његов захтјев, суд може одлуку о затворској казни да замијени овом врстом санкције.

Примјењује се као могућност за краткотрајне казне затвора које се изричу за блажа кривична дјела, до годину дана, када се ради о учиниоцу који није испољио већи степен тежине и опасности, нити су проузроковане теже посљедице дјела.

С обзиром да се ова врста санкције извршава у локалној заједници у јавним предузећима и јавним установама, позивамо све заинтересоване правне субјекте, да се пријаве за  учешће у реализацији мјере рада у јавном интересу.

Дјелатности у оквиру којих ће се наведено моћи остварити су послови из области:

  • хуманитарног рада,
  • екологије,
  • комуналних послова,
  • рударства,
  • енергетике,
  • дјелатности  од општег интереса (воде, путеви, шуме, обале, бање, заштићена подручја и сл.).

Пријаве је потребно доставити на адресу Министарства правде у Влади Републике Српске: Трг Републике Српске број: 1, 78 000 Бања Лука.

 

У прилогу можете преузети Јавни позив за пријаву учешћа правних субјеката у реализацији мјере рада у јавном интересуПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.