Sign In

Опредјељење Владе Републике Српске oкренутост ка младим људима

Објављено:

Потпредсједник Владе Републике Српске и министар правде Антон Касиповић примио је данас, у Административном центру Владе Републике Српске, полазнике Академије за политичке лидере у БиХ, а који су у организацији невладине организације "Перпетум мобиле" и ученицима средњих школа, посјетили Владу Републике Српске.

Потпредсједник Касиповић је поздравио полазнике дванаесете генерације Академије за политичке лидере у БиХ као и ученике средњих школа из тринаест политичких партија,  те их упознао са радом, овлаштењима и надлежностима Владе Републике Српске.

Он је навео да је опредјељење Владе Републике Српске oкренутост ка младим људима, стварање што повољнијег амбијента за младе људе те подизање њихове способности како би били што конукурентнији на тржишту рада.

„Ми то чинимо кроз конкретне програме и пројекте. Влада има усвојене програме и мјере за стварање што повољнијег амбијента. Годишње се додијели око 1200 стипендија студентима из Републике Српске", рекао је потпредсједник Касиповић.

Он је додао да Влада Републике Српске реализује пројекте у области основног, средњег и високог образовања и културе за које је у 2019. години, издвојено је више од једанаест милиона КМ.

„Нацртом закона о високом образовању, који је у скупштинској процедури, уводи се ослобађање плаћања школарина за редовне студенте који први пут уписују прву и сваку наредну годину студија те који први пут обнављају завршну годину студија првог циклуса, те подстицајна средства за редовне студенте првог и трећег циклуса студија", подсјетио је потпредсједник Касиповић.

Он је навео да пред генерацијама младих стоје озбиљни изазови јер ће млади људи бити носиоци промјена и изградње одговорног друштва и будућности стога је битно да остану овдје, раде на себи и свом усавршавању, како би се бавилии питањима која су важна за локалну заједницу, Републку Српску и за регију.

Полазници Академије за политичке лидере су се захвалили потпредсједнику Касиповићу на пријему у Влади Републике Српске, уједно што је био дио овогодишњег програма Академије за политичке лидере у БиХ, те кроз дијалог и дискусију, разговарао о актуелним питањима која се тичу прије свега младих, али и политичке ситуације у Републици Српској и БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.