Sign In

Делегација Министарства правде у Влади Републике Српске у студијској посјети Сјеверној Ирској

Објављено:

Делегација Министарства правде у Влади Републике Српске боравила је  у Сјеверној Ирској, гдје је, у оквиру студијске посјете обишла казнено-поправне и полицијске институције те размијенила искуства по питањима начина рада затворских служби.

Овом приликом одржано је низ састанака на којима се разговарало о више тема, међу којима су искуства у раду са насилним и екстремним затвореницима, сарадња међу полицијским агенцијама, борба против тероризма те размјена података.

Чланови делегације су обишли сједиште ирске фудбалске федерације гдје су упознати са предностима програма који се реализује у сарадњи са полицијом и волонтерима а проводи у заједници и у казнено-поправним установама.

Одбор за пробације Сјеверне Ирске, који се налази у саставу Министарства правде, представио је члановима делегације један од програма Владе за подршку циљним групама које су у ризику од уласка у криминал, а који представља низ иницијатива и акција усмјерених према младима, пружање подршке  те одупирање негативним утицајима.

У оквиру ове посјете, делегација је обишла сједиште Полицијске управе Сјеверне Ирске, гдје је са представницима полицијске управе разговарала о модалитетима рада затворске обавјештајне службе, мултиагенцијској сарадњи и интервенцијама у борби против насилних и екстремистичких активности.

Посјетом Хајдбанк Вуд академији и женском затвору, упознати са принципом рада и програмима обуке за затворске службенике, моделима обуке за ванредне ситуације те посебним обукама за рад са младим преступницима.

Циљ наведене посјете, а која је реализована у организацији Савјета Европе,  јесте размјена искустава, упознавање са начинима рада и организацијом система у Сјеверној Ирској и успостављање добрих односа и сарадње са стручњацима из ове државе.

 

 У прилогу можете погледати фотографије настале у оквиру студијске посјете Сјеверној ИрскојПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.