Sign In

Министар Касиповић: Подршка особама са Дауновим синдромом

Објављено:

​Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић уручио је данас, у Бањој Луци, дресове за фудбал и лопте, директору Удружења „Даун синдром Бања Лука" Зорану Јелићу и члану фудбалске репрезентације Региона бивше Југославије за особе са Дауновим синдромом.

Репрезентација Региона бивше Југославије за особе са Дауновим синдромом, која је састављена од по четири особе са Дауновим синдромом из Србије, Црне Горе и Републике Српске ће, у склопу манифестације под називом „Дани Европског фудбала за особе са Дауновим синдромом", играти фудбалску утакмицу, против тима министара и државних функционера.

Министар Касиповић је пожелио срећу репрезентацији Региона бивше Југославије на сутрашњој утакмици али и на Европском првенству у фудбалу за особе са Дауновим синдромом, а које ће, у фебруару ове године, бити одржано у Турској.

„Увјерен сам да ова ће репрезентација одлично представити Републику Српску али и цијели регион, како на сутрашњој утакмици тако и на предстојећем Европском првенству у фудбалу за особе са Дауновим синдромом", изјавио је министар Касиповић.

Он је напоменуо да у животу постоје неке ствари које се не могу промијенити, али које се уз мало рада и напора могу, на неки начин, подржати и побољшати.

"Порука ове приче јесте да су сви људи једнаки и да особе са Дауновим синдромом и њихове породице, треба укључити у све друштвене пројекте", поручио је министар Касиповић.

Опрема за фудбал је поклон Министарствa породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, поводом фудбалске утакмице, која ће бити одржана сутра, са почетком у 15:00 часова, у просторијама Омладинског фудбалског клуба "Спорт тим" Бања Лука (балон за фудбал на Ребровцу, шеталиште код ресторана "Марко Поло")Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.