Sign In

Упркос пандемији, остварени добри резултати у прошлој години

Објављено:

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић разговарао је данас, у Бањој Луци, са предсједником Вишег привредног суда у Бањој Луци и предсједницима окружних привредних судова у Републици Српској.

На састанку је разговорано о извјештају о раду ових судова, условима рада и кадровским питањама, правним прописима из области привредних спорова те актуелним питањама из њихове надлежности.

Према извјештају о раду за прошлу годину, констатовано је да Виши привредни суд има 117 одсто ријешених предмета у односу на њихов прилив, док је неријешених 25 одсто предмета, а број заосталих предмета у односу на 2019. годину је знатно мањи.

За исти извештајни период, констатовано је да су окружни привредни судови имали у просјеку број ријешених предмета у односу на прилив 100 одсто, односно тај проценат је износио од 96 до 102 одсто.

На састанку је оцијењено да је на резултат рада привредних судова утицала пандемија изазвана вирусом корона али да су упркос томе ови судови окончали велики број предмета и да се број заосталих предмета није много повећао.

Овом приликом закључено је и да Виши привредни суд у Бањој Луци има све потребне услове за рад.

На састанку са предсједником Вишег привредног суда у Бањој Луци и предсједницима окружних привредних судова разговарано је и о проблемима са којима се судије суочавају у погледу правних прописа те потреби њихових измјена а све у сврху побољшања ефикасност привредних спорова.

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић ће, у наредном периоду,  одржати састанке са предсједницима свих судова у Републици Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.