Sign In

Уручен сервер за апликацију у систему превенције корупције

Објављено:

​Представници Мисије ОЕБС-а у БиХ уручили су данас, у Бањој Луци, Министарству правде у Влади Републике Српске, сервер којим ће бити омогућена независна платформа за постављање апликација у систему превенције корупције.

Набавка и уручење сервера заокружује успјешну сарадњу ресорног министарства и Мисије ОСЦЕ у БиХ у овој години, а која ће бити настављена и у наредном периоду, увођењем других информационо-комуникацијских алата у систему превенције корупције.

Помоћник министра правде Републике Српске Јелена Вукадиновић рекла је овом приликом да ће сервер служити као подршка за три апликације за превенцију и борбу против корупције.

"Ријеч је о апликацијама за пријаву сумње на корупцију, о изради планова интегритета и о извјештавању о мјерама и активностима из Акционог плана за спровођење Стратегије за борбу против корупције. Изузетно је значајно што ће сервером бити побољшана борба против корупције", рекла је Вукадиновићева.

Представница ОЕБС-а у БиХ Јасна Добричик истакла је да ова међународна организација има одличну сарадњу са Министарством правде Републике Српске.

"Надам се да ће сервер помоћи институцијама Републике Српске у борби против корупције и њеној превенцији. ОЕБС у БиХ подржава увођење информационих технологија у борби против корупције", рекла је Добричик.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.