Sign In

Уводи се доживотна казна затвора

Објављено:

​Влада Републике Српске је на данашњој, 59. сједници одржаној у Бањој Луци, утврдила Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Предложеним нацртом закона врши се прецизирање начела законитости, замјена казне дуготрајног затвора казном доживотног затвора, увођење института изузетности краткотрајне казне затвора која супституише институт правоснажно изречене казне затвора до шест мјесеци.

Измјенама и допунама законика било је неопходно приступити из разлога што су Одлуком Уставног суда Републике Српске, број У-69/17 („Службени гласник РС", бр.: 104/18), неуставним проглашене одредбе члана 2. став 2. и члана 56. тачка 2) Кривичног законика Републике Српске („Службени гласник РС", број 64/17), као и ступања на снагу Закона о измјенама и допунама Закона о заштити од насиља у породици („Службени гласник РС", бр.:84/19).

Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске ће, у наредном периоду, бити упућен у скупштинску процедуру.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.