Sign In

Извршити обавезе ради остваривања права на подстицаје

Објављено:

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске подсјећа пољопривреднике на обавезу ажурирања података у Регистру пољопривредних газдинстава и Регистру корисника подстицајних средстава за развој пољопривреде и села у Републици Српској што је један од услова за остваривање права на кориштење новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села.

Такође, носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни су Пореској управи Републике Српске пријавити обавезу доприноса за 2020. годину у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2020. годину у складу са прописима о противградној заштити.

С обзиром на стање у вези са епидемијом изазваном вирусом корона апелујемо на пољопривреднике да поштујући све епидемиолошке мјере на вријеме изврше своје обавезе како се пред сами истек рока не би стварале гужве, те како би подстицаји могли да буду правовремено обрачунати.

Пољопривредна газдинства уписана у Регистар газдинстава сваке године, од 1. јануара до 15. маја, обавезно пријављују надлежној организационој јединици АПИФ-а податке о начину коришћења регистрованог земљишног посједа, тј. податке о засијаним, односно засађеним пољопривредним културама на регистрованом пољопривредном земљишту и врстама и тренутном бројном стању сточног фонда.

Ово прописује Уредба о упису у Регистар, а упис и вођење регистра обавља Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ). Упис у Регистар газдинстава или у Регистар корисника добровољан је и бесплатан.

Породично газдинство уписује се у Регистар газдинстава као комерцијално или као некомерцијално газдинство.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.