Sign In

Објављен позив за интервентни откуп тржишних вишкова јунади и свиња

Објављено:

У циљу стабилизације тржишта и заштите домаће производње Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је на званичној страници министарства објавило позив за изражавање интереса за интервентни откуп тржишних вишкова јунади и свиња.
С обзиром на пад потражње за месом и месним прерађевинама у условима изазваним пандемијом корона вируса Влада Републике Српске је препознала важност хитног интервентног откупа тржишних вишкова, те је за ове намјене обезбиједила 3 милиона КМ.
Министарство позива клаоничаре и месопрерађиваче јунади и свиња са сједиштем у Републици Српској, а који су регистровани за обављање дјелатности клања, прераде и извоза живих животиња, да искажу интерес за интервентни откуп од домаћих узгајивача за 6.000 јунади минималне тежине 600 kg и 10.000 свиња минималне тежине 110 kg у периоду до 31.07.2020. године до 16 часова.
Количине за које откупљивач изражава заинтересованост не могу бити мање од 200 грла јунади односно 500 свиња, за период откупа од 03. августа до 30. октобра 2020. године.
Пријаве на позив се достављају лично или путем електронске поште на адресу Агенције за аграрна плаћања Републике Српске (aaprs@mps.vladars.net).

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.