Sign In

Капиталне инвестиције одобрене свим корисницима, спискови на сајту Агенције за аграрна плаћања

Објављено:

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић данас је одржао видео конференцију са представницима републичких пољопривредних удружења током које их је обавијестио о новој мјери подршке Владе Републике Српске која се односи на прихватање свих захтјева пристиглих за капиталне инвестиције у пољопривреди.
За ове намјене ће бити издвојено око 14.000.000 КМ, чиме ће бити загарантовано инвестирање преко 40.000.000 КМ приватних средстава свих корисника.
С обзиром на стратешко опредјељење Министарства пољопривреде у 2020. години средстава за капиталне инвестиције су дупло већа у односу на 2019. годину када је за ове инвестиције издвојено 6.900.000 КМ буџетских средстава.
У складу са бројем пристиглих пријава, за пољопривредну механизацију биће издвојено 6.700.000 КМ, за инвестиције у сточарству 3.500.000 КМ, те 1.000.000 КМ за инвестиције у биљној производњи, док је за  инвестиције у прераду пољопривредних производа издвојено 2.500.000 КМ.
Пољопривредници ће моћи да остваре 30%, односно 40% поврата средстава за сваку инвестицију.
На овај начин биће обезбијеђено јачање домаће пољопривредне производње, дугорочна стабилизација снабдијевања домаћим пољопривредним производима, али и одржавање нивоа инвестиција у производњи у условима ванредног стања.
Обавјештавамо све кориснике којима је одобрена резервација средстава по основу Јавног позива за капиталне инвестиције и Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у пољопривредној производњи у 2020.години, "Службени гласник Републике Српске", број 11/20, да на сајту Агенције за аграрна плаћања могу да пронађу спискове по подстицајним мјерама.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.