Sign In

Упозорење на могући град, стријелци у приправности

Објављено:

На читавом подручју Републике Српске, према метеоролошкој прогнози, током данашњег дана очекују се нестабилне временске прилике, уз могућност јаких пљускова, уз град и јак вјетар.
Противградна превентива Републике Српске прати ситуацију из часа у час, има довољно противградних ракета, и стријелци су на својим положајима, спремни да дејствују на градоносне облаке.
Противградна превентива је јуче дејствовала на подручју Добоја и Петрова, а испаљено је 12 противградних ракета, док за подручје Зворника, Братунца и Сребренице, није добијена дозвола за кориштење ваздушног простора од контроле лета, иако су стријелци били на противградним станицама.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске очекује извјештаје од локалних заједница у којима су јуче претрпљене штете од невремена, те ће након сагледавања ових извјештаја Министарство реаговати и помоћи у складу са могућностима.
Подсјећамо да Минисарство суфинансира набавку противградних мрежа, те премију осигурања која се суфинансира у износу од 50 одсто од уплаћене полисе осигурања.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.