Sign In

Довољно прехрамбених роба и залиха

Објављено:

У Републици Српској у велепродајним и малопродајним трговинским објектима има довољно прехрамбених роба, а у фирмама у домаћој прехрамбеној индустрији на стању има довољно прехрамбених залиха, тако да нема потребе за било каквим страхом  да ће доћи до несташице одређених врста прехрамбених роба.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске свакодневно прати стање залиха прехрамбених роба у нашој прехрамбеној индустрији, а паралелно с тим, производња примарних пољопривредних производа у Републици Српској се одвија несметано.
У залихама које има наш прехрамбени сектор има довољно количина замрзнутог меса, сировина и готових производа од меса, брашна и  пшенице,  прерађеног воћа и поврћа, као и млијека и млијечних производа.
Осим тога, према подацима из пољопривредних апотека, повећана је потражња за репроматеријалом за сјетву, па се очекује повећање сјетвених површина у предстојећој прољетној сјетви, што ће обезбиједити и више хране на тржишту.
Повећаној тражњи репроматеријала за прољетну сјетву, свакако доприноси и редовна исплата подстицаја, а подсјећамо да је исплата свих обавеза из претходне године обављена у рекордном року, како би се пољопривредници на вријеме могли припремити за прољетну сјетву.
Исплата подстицаја наставиће да се обавља несметано и у наредном периоду.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.