Sign In

Ћорић-Топић - Приоритет изградња ауто-пута Бања Лука-Београд

Објављено:

На састанку министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Ћорића и директора "Аутопутева Републике Српске" Душана Топића истакнуто је да је изградња ауто-пута Бањалука-Београд приоритет и да је Република Српска чврсто опредијељена да што прије повеже ова два града.

На састанку је разговарано о капиталним пројектима изградње мреже ауто-путева на територији Републике Српске и убрзавању динамике на припреми документације и изградњи инфраструктуре, са акцентом на изградњу дионице ауто-пута Бањалука-Београд, Бањалука-Приједор, изградњу Коридора "Пет це" и моста на ријеци Сави.

Ћорић се упознао о инфаструктурним пројектима, плановима и динамиком изградње ауто-путева, те најавио активну улогу Министарства и пуну подршку овом предузећу при реализацији најважнијих пројеката и рјешавању актуелних питања, саопштено је из ресорног министарства.

Топић је изразио задовољство реализацијом планираних пројеката и истакао да инфраструктурни пројекти напредују планираном динамиком и у складу са дефинисаним роковима.

На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња "Аутопутева" и ресорног министарства била веома успјешна, те је поручено да ће сарадња бити још интензивнија у наредном периоду.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.