Sign In

Ћорић на састанку са Кошарцем - Изградња гасовода капитални инфраструктурни пројекат

Објављено:

Изградња гасовода који ће повезати Српску и Србију капитални је инфраструктурни пројекат и резултат дугогодишњих напора Српске да се обезбиједи енергент, важан за развој привредних активности. Због тога заједнички ниво у БиХ не смије и не може сједити скрштених руку, поручио је министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац након састанка са министром саобраћаја и веза Недељком Ћорићем.

Заједнички ниво власти, сходно процедурама, треба помоћи институцијама Српске у изградњи гасовода, чија би изградња текла упоредо са изградњом аутопута Београд – Сарајево – Бањалука, речено је након састанка.

- То би значило многе друге бенефите за развој и привреде и заштите животне средине. Због тога смо данас имали први радни састанак да на темељу свих процедура које су на заједничком нивоу, информишемо ресорне министре у Влади Српске да заједничким напорима у наредном периоду убрзамо потписивање међудржавног уговора БиХ и Србије. Када је у питању комуникација око изградње гасовода кроз Српску, цијенећи да је то значајно за Српску, веома је важно обезбиједити више интерконекција - рекао је Кошарац.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић истакао је да им је циљ да упоредо с гасоводом тече и пројекат  изградње аутопута Београд – Сарајево – Бањалука.

 - То би нам значајно олакшало динамику извођења радова, а са министром Кошарцом смо договорили да покренемо све оне кораке у прибављању неопходних дозвола и потпишемо споразуме који су неопходни са реализацију једног тако великог пројекта - нагласио је министар Ћорић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.