Sign In

Ћорић на састанку са превозницима - Приоритет вакцинација возача, крајем седмице списак заинтересованих

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић изјавио је да су возачи у међународном друмском превозу робе приоритетна група за вакцинацију, посебно због увођења ковид пасоша унутар ЕУ, те да ће до краја седмице бити достављен списак заинтересованих.

Ћорић је рекао да је Министарство саобраћаја и веза затражило од Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске, Привредне коморе, Уније удружења послодаваца списак возача који су заинтересовани да приме вакцину против вируса корона.

Према његовим ријечима, до краја седмице биће достављен списак возача који су заинтересовани да се вакцинишу, а Министарство ће га доставити Институту за јавно здравство које ће предузимати даље активности.

Ћорић, који се данас састао са представницима Удружења превозника за међународни и унутрашњи саобраћај Републике Српске, пружио је пуну подршку превозницима у Српској и истакао значај ове привредне дјелатности.

Он је најавио заједничке активности са свим релевантним факторима да би се побољшали услови рада возача и како не би било угрожено обављање ове дјелатности.

Ћорић и представници Удружења превозника разговарали су данас о актуелним проблемима у области међународног транспорта, потреби вакцинације возача у међународном друмском саобраћају и механизмима за рјешавање проблема у области транспорта изазваним пандемијом вируса корона.

Предсједник Удружења Никола Грбић упознао је Ћорића са проблемима у области међународног транспорта, тешким условима на царинским терминалима и проблемима са издавањем ЦЕМТ дозвола.

Грбић је нагласио важност вакцинације возача због увођења ковид пасоша унутар Европске уније.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.