Sign In

Ћорић са представницима Свјетске банке - Спремност за наставак реструктурисања Жељезница

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић данас је током разговора путем видео-линка са представницима Свјетске банке изразио пуну подршку и спремност у наставку реализације реструктурисања предузећа Жељезнице Републике Српске.

Он је рекао да је овај процес који се проводи уз подршку Свјетске банке од велике важности, те да је циљ да Жељезнице буду модерно, финансијски одрживо и профитабилно предузеће које ће одговорити потребама и захтјевима тржишта рада и бити у складу са најбољим праксама развијених земаља.

Ћорић и шеф Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Емануел Салинас оцијенили су да у оквиру три фазе пројекта реструктурисања постоји добра динамика у дијелу који се односи на финансијско реструктурисање, смањење броја запослених и прилагођавање кадровске структуре потребама предузећа, као и фази која се односи на промјену власничке структуре Жељезница Републике Српске.

Саговорници су констатовали да је процес реструктурисања до сада остварио знатан напредак и да су видљиви резултати имплементације предложених мјера и активности реструктурисања.

На састанку је истакнуто да је процес реструктурисања Жељезница један од приоритета Владе Српске, с циљем успостављања система који је финансијски одржив, а који је уједно ефикасан и ефективан.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.