Sign In

Ћорић у Братунцу: Створене претпоставке за отварање моста "Братољуб"

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас у Братунцу да су створене све претпоставке за отварање моста и граничног прелаза "Братољуб".

Ћорић је, након састанка са начелником општине Братунац Срђаном Ранкићем, нагласио да се чека усаглашавање надлежних органа Српске и Србије како би мост био пуштен у функцију.

"Отварањем моста долази до промјене режима и веће фреквенције саобраћаја, што ће бити нови изазов за нас. Република Српска је урадила све што је било потребно у вези са приступним путевима за сам гранични прелаз, али сада ћемо морати да рјешавамо проблем путне инфраструктуре због обима промета саобраћаја", рекао је Ћорић новинарима.

Он је додао да су на састанку разговарали о одређеним рјешењима, међу којима је изградња обилазнице, која би била најбоља за становнике Братунца.

Начелник општине Срђан Ранкић навео је да је на састанку било ријечи о путној инфраструктури, те отварању новог граничког прелаза "Братољуб".

"Промијењена је категоризација пута од Коњевић Поља до моста - то је сада магистрални пут, који је потребно реконструисати. Разговарали смо и о изградњи обилазнице око Братунца, која је пријеко потребна да би се избјегао теретни саобраћај кроз центар општине", рекао је Ранкић.

Он је додао да су, у оквиру изградње те обилазнице, која је већ пројектована, предвиђене и двије кружне раскрснице.

"Састанак је био успјешан, радићемо у наредном периоду да ријешимо нека битна питања", рекао је Ранкић. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.