Sign In

Ћорић - Вакцинисати возаче у међународном теретном превозу

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да треба приоритетно вакцинисати против вируса корона све возаче у међународном теретном превозу из Српске због спречавања проблема у транспорту, те увозу и извозу робе.

Ћорић је рекао да очекује да се већ до краја ове седмице добију спискови свих возача у међународном саобраћају који желе да вакцинишу.

"И да се већ наредне седмице обави вакцинација у смислу најава ЕУ и других међународних фактора да ће можда доћи до увођења ковид пасоша. Желимо бити спремни за те нове изазове", истакао је Ћорић говорећи о захтјеву премијера Српске Радована Вишковића да се у приоритетне групе за вакцинацију уврсте возачи у међународном теретном превозу.

Када је ријеч о могућности да превозницима у колективном превозу у Српској буду уплаћени порези и доприноса за одређене мјесеце у прошлој години, Ћорић је напоменуо да је у складу са важећим одредбама Владе одобрена помоћ за око 105 привредних субјеката.

"Укупан износ је готово два милиона КМ. Када ту помоћ у складу са процедурама одобри Гарантни фонд, та средства ће бити исплаћена", рекао је Ћорић.

Он је додао да постоје захтјеви за помоћ истим превозницима и у овој години, те да се у том погледу анализира ситуација.

"У складу са могућностима и расположивим средствима Влада ће тражити могућности да помогне", рекао је Ћорић.

Он је рекао да би ове седмице требало да се одржи састанак представника ресорног министарства са људима из Удружења превозника Српске као и онима који се баве теретним превозом.

Ћорић наводи да ће са њима, између осталог, бити разговарано о томе да им се помогне, али је подсјетио да сви превозници нису имали забране саобраћаја.

"Те раније забране су се искључиво односиле на масовни превоз лица у друмском саобраћају", појаснио је Ћорић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.