Sign In

Донесен Правилник о условима за обављање дјелатности оператера поштанског саобраћаја

Објављено:

У складу са чланом 65. став 4. Закона о поштанским услугама Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“ број 30/10) донесен је Правилник о условима за обављање дјелатности оператера поштанског саобраћаја („Службени гласник Републике Српске“ број 46/21). Наведени правилник ступио је на снагу. Правилником се прописују услови за обављање дјелатности оператера поштанског саобраћаја и дјелатности поштанског оператера, као и услови за регистрацију дјелатности поштанских и курирских услуга.

У складу са чланом 11. став 2. овог правилника, регистровани пружаоци поштанских и курирских услуга који су регистровани прије ступања на снагу овог правилника дужни су да Министарству доставе доказ о упису у регистар пословних субјеката и доказ да посједују лиценцу Агенције за поштански саобраћај Босне и Херцеговине за обављање поштанских и курирских услуга на одређеној територији у року од 60 дана од дана ступања на снагу овог правилника.

Позивају се сви субјекти на које се правилник односи да поступе у складу са наведеним. Подсјећамо да је правилник објављен и на интернет страници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.