Sign In

"Жељезнице Републике Српске" постају холдинг

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је да ће нови вид организације "Жељезница Републике Српске", који предвиђа оснивање холдинга, омогућити да предузеће буде одрживо, респектабилно и профитабилно.

Ћорић је каже сигуран да ће овај вид организације је, пошто је у складу са стандардима ЕУ, моћи да одговори и на неке будуће захтјеве на тржишту који ће се постављати у процесу приступања ЕУ. 

Он је напоменуо да је Влада Републике Српске на јучерашњој сједници донијела закључак да ће се "Жељезнице Републике Српске" убудуће организовати по принципу холдинга.

 "Након претходне одлуке и закључка Владе Српске, консултант има обавезу да сачини неколико приједлога будуће организације `Жељезница Републике Српске`. 

Консултант је сачинио пет приједлога. `Жељезнице Републике Српске` су заједно са ресорним министарством донијеле одлуку да ће се будуће предузеће дефинисати и организовати у склопу холдинга", рекао је Ћорић. 

Према његовим ријечима, холдинг ће чинити три зависна предузећа-предузеће за инфраструктуру, предузеће за превоз роба и путника и предузеће које ће у оквиру свог састава имати и вучу возова, као и радионице за поправку возова и теретни превоз.

 "Дакле, мислимо да ће овакав вид организовања будућег предузећа `Жељезнице Републике Српске`моћи да постигне оно што је и циљ реструктурисања, а то је да у наредном периоду буду одрживо, респектабилно и профитабилно предузеће", нагласио је он.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.